Vyhledávání podle rozměru
Pneumatiky Seiberling auto

Pneu Seiberling

Společnost Seiberling Rubber Company byla v minulosti americkým výrobcem pneumatik pro osobní automobily. Roku 1898 uskutečnil Frank A. Seiberling akvizici staré továrny na slaměné panely v Akronu ve státě Ohio a založil společnost Goodyear Tire & Rubber Company (která nese jméno Charlese Goodyeara, vynálezce vulkanizované gumy). Po dobu 15 let společnost řídil, poté došlo roku 1921 k jejímu refinancování a reorganizaci. Frank Seiberling i jeho bratr Charles se vzdali funkcí a založili gumárenskou společnost na výrobu pneumatik, která nesla jejich jméno.

Společnost Seiberling Rubber Company byla založena roku 1921 v Barbertonu ve státě Ohio. Za pouhých šest let se společnost Seiberling posunula z 330. příčky v pneumatikovém odvětví na 7. Za druhé světové války dodávala společnost Seiberling pneumatiky pro těžké dělostřelectvo. Značka Seiberling se rovněž podílela na vývoji běhounu s klikatými žlábky a tepelné ablace při výrobě pneumatik.

Reklamní kampaň Seiberling Tire v letech 1940 až 1950 zpopularizovala slogan značky: „Jméno, kterému můžete v gumárenství důvěřovat.“

V polovině 60. let 20. století uvedla společnost Seiberling na trh sérii SuperWideSport, tedy pneumatiky s diagonální konstrukcí s výztužným pásem určené pro tzv. vozy „muscle cars“, které tehdy zažívaly velký rozmach. Tyto pneumatiky měly na jedné straně bílé označení a na druhé straně červený proužek, což byly v té době na trhu s pneumatikami relativně běžné rozlišovací značky. Pneumatiky se prodávaly poměrně dobře navzdory velké konkurenci, která nabízela kvalitní výrobky, zejména Polyglas od Goodyear, Wide-Oval od Firestone, Tiger Paw od Uniroyal a Radial T/A od BF Goodrich. Úspěch nezůstal bez povšimnutí a začátkem 70. let už montovala pneumatiky Seiberling na své vozy dokonce Velká trojka.

Navzdory prvotnímu úspěchu se společnost Seiberling nedokázala přizpůsobit vývoji na trhu a držet krok s trendy, obzvlášť po příchodu zahraničních značek, které rychle zaváděly radiální pneumatiky.

Podnik odkoupila společnost Firestone Tire and Rubber Company a poté se dostal pod křídla společnosti Bridgestone, která koupila Firestone. Pneumatiky Seiberling už se na americkém trhu neprodávají, ale v některých zemích je značka stále v distribuci. Vyrábějí se v továrnách Firestone a jsou určeny pro uživatele s omezeným rozpočtem, k dispozici jsou vybrané velikosti.

Auta / osobní

Léto

Pneumatiky Nákladní / dodávkové

LiveChat
Whatsapp Messenger